Prague Homebrewing Competition 2017

Prague Homebrewing Competition 2017

Základní údaje


První ročník soutěže domácích sládků nazvaný Prague Homebrewing Competition proběhne v sobotu 8. dubna 2017 v Praze, ve Vinohradském Pivovaru, Korunní 2506/106, 10100 Praha 10 (mapa).

Vyhlášeny jsou následující kategorie dle 2015 BJCP Style Guidelines:

Weizenbock

(kategorie 10C)

Black IPA

(kategorie 21B – Specialty IPA: Black IPA)

Czech Amber Lager

(kategorie 3C)

Český překlad soutěžních stylů

Pravidla soutěže


1) Soutěž domácích sládků se koná 8. dubna 2017 v Praze, ve Vinohradském Pivovaru, Korunní 2506/106, Praha.

2) Soutěž pořádá skupina hodnotitelů BJCP v České republice a bude probíhat přesně podle pravidel BJCP.

3) V roce 2017 se bude soutěžit v následujících kategoriích dle 2015 BJCP Style Guidelines

  • Weizenbock (kategorie 10C)
  • Black IPA (kategorie 21B – Specialty IPA: Black IPA)
  • Czech Amber Lager (kategorie 3C)

Vzorky piva budou hodnoceny podle pravidel 2015 BJCP Style Guidelines. Český překlad pravidel je pouze orientační.

4) Požadované množství pro jeden vzorek je minimálně 1,5 litrů a 3 lahve (minimalní velikost lahví je 0,3 litrů).
Doporučujeme dodat vzorky lahvích:

  • 5x 0,3 litrů
  • 3x 0,5 litrů
  • 3x 0,75 litrů
Větší množství je lepší z důvodu možné sedliny na dně lahví, která může negativně ovlivnit hodnocení vzorků, respektive způsobit rozdíly v hodnocení jednotlivých degustátorů.
Lahve nesmí být označeny žádnou etiketou nebo jiné identifikační značky.

5) Vzorky piva se přihlašují a přebírají v místě konání soutěže. Vzorky přihlašené dříve (prostřednictvím registračního formuláře) mohou být doručeny osobně v den konání nebo mohou být zaslány poštou (balík do ruky) na adresu:

Arnaud Effantin – CDO Prague
Plzeňská 54
252 19 Chrášťany

6) Poplatek činí 80Kč za každý předem přihlášený vzorek piva a 100Kč za každý vzorek přihlášený na místě.

7) Každý domácí sládek může přihlásit jedno pivo do každé kategorie (tzn. maximálně 3 vzorky / domácí sládek).

8) Maximální počet všech vzorků v soutěži je 100 (dohromady ve všech kategoriích). Navýšení tohoto počtu může na místě provést předseda degustační komise.

9) Každý soutěžící je zodpovědný za správnou kategorizaci svých vzorků.

10) Účast profesionálních sládků je povolena, avšak pivo musí být uvařeno na zařízení pro domácí výrobu piva.

Hodnocení vzorků

Degustační soutěž probíhá na bázi tzv. degustačních stolečků. Každý stůl je složen z předsedy a zpravidla 2-3 degustátorů. Předseda zodpovídá za správné určení pořadí vzorků daného kola a za zápis výsledků. Určení pořadí vzorků probíhá na základě shody názorů degustátorů daného stolu. Ze základního kola (z každého stolu) postupuje jeden nebo více vzorků do finále. Přípustná je i situace, kdy z daného kola nepostupuje do finále žádný vzorek. Vítěz finále se stává i vítězem dané kategorie. Degustace je slepá, degustátoři nejsou informování, kdo dodal hodnocený vzorek.

Časový plán (může se mírně měnit v závislosti na počtu registrovaných vzorků):
10:30 – 13:00 :: Registrace a přebírání vzorků
13:00 – 19:00 :: Hodnocení vzorků, vedlejší místnost otevřená pro účastníky soutěže
19:30 – 20:30 :: Představení sponzorů akce, vyhlášení výsledků soutěže a předání cen
20:30 – 23:59 :: Volný program ve spodním patře, prostor pro setkání soutěžících a hodnotitelů, etc.

Změna pravidel vyhrazena.

Registrační formulář


Přistup k registračnímu formuláři kliknutím zde

Partneři